Groep 4

Op deze pagina kunt u de belevenissen volgen van groep 4 van de Prinses Margrietschool uit Zoetermeer tijdens het schooljaar.

Koningsspelen

vrijdag 21 april 2017

Wat een feest! Eerst lekker gezond ontbijten, daarna met z"n allen " Okido" dansen en toen............ naar Snowworld!
De foto's laten wel zien dat dat dikke pret was!!

Lekker fit!

dinsdag 28 maart 2017

Gras - koe - melk - kaas 
Wat hebben we veel geleerd. Een broodje gezond als verwerking was lekker smullen!

Zie hier het resultaat!

woensdag 22 februari 2017

En wat zijn ze mooi geworden!

Kastelen in de maak

woensdag 22 februari 2017

Hoe ziet een kasteel eruit? De kinderen hebben druk overlegd, de taken verdeeld en samen gewerkt aan het maken van een kasteel. Wat is er hard gewerkt!

Duolezen

woensdag 15 februari 2017

Elke week staat er duolezen op het rooster: lezen in duo's met hetzelfde leesniveau. Dit mag lekker op de grond, op een kruk of op een kussen. Als er maar lekker gelezen wordt. En zoals op de foto's te zien is, is iedereen heerlijk aan het lezen.

Kijk uit! Daar komen de ridders!

donderdag 9 februari 2017

Na van alles te hebben opgezocht in boeken en op de computer over wapenschilden, heeft ieder zijn eigen wapenschild ontworpen en gemaakt. Zie hier het prachtige resultaat!

Knutselles

dinsdag 7 februari 2017

Wat een feest! De hele middag knutselen over het project. De jongens werden een echte ridder, en de meisjes een deftige jonkvrouw.

Ridders en kastelen

vrijdag 3 februari 2017

Groep 4 is met de tijdmachine terug gegaan naar de tijd van de ridders en kastelen: De Middeleeuwen. Met behulp van de computer en het opzoeken in boeken proberen de kinderen antwoorden te vinden op diverse onderzoeksvragen Zo hebben wij al ontdekt dat er heel veel kastelen zijn in Nederland. Ook weten wij nu wie er allemaal in een kasteel hebben gewoond,.Daar zijn mooie collages van gemaakt. 

Voorleesontbijt

woensdag 25 januari 2017

Dat was een gezellig begin van de dag! Iedereen mocht in pyjama naar school!. Eerst hebben wij heerlijk met elkaar ontbeten en  daarna is er voorgelezen uit het prachtige boek van Jochem Myjer: "De wereld van de Gorgels".

Gerart Kamphuis les 3

dinsdag 24 januari 2017

In de derde en tevens de laatste les hebben de kinderen de kleuren geel, rood en blauw gemengd en daarmee een prachtig schilderij gemaakt.