Groepsagenda De Bijtjes S

Er zijn geen actuele agendapunten.

De Bijtjes

Op deze pagina kunt u de belevenissen volgen van de Bijtjes groep van de Prinses Margrietschool uit Zoetermeer tijdens het schooljaar.

Nee!

maandag 29 mei 2017
Nee!

Het hondje van de familie doet erg zijn best om braaf te zijn. Wat zullen ze veel van hem houden! Ze roepen immers altijd zijn naam: 'Nee!" Maar, toch is er één ding dat hij niet begrijpt....

We werken rond het prentenboek 'Nee!' van Marta Altés. En prachtig boek waarbij we allerlei vrolijke activiteiten uitvoeren waarbij we ontdekken waarom de baasjes van de hond hem zó vaak roepen.

Omdat de hond centraal staat in dit boek, leren we ook veel over honden. Hoe ze eruit zien, hoe je ze moet verzorgen en wat je allemaal met een hond kunt doen. Milou nam prachtige foto's mee van haar hond Anna. Het leek ons heel erg leuk om hond Anna uit te nodigen bij ons in de klas. En gelukkig, ze wilde wel komen. Haar baasje Simon kwam ook mee. Het was leerzaam en erg gezellig!

Juffenfeest

woensdag 17 mei 2017
Juffenfeest

Lekker fit en uitgerust startten we na de meivaknatie met het thema 'De coole cowboy'. Dit is de titel van een grappig prentenboek dat gaat over verkleden, cowboys, prinsessen en feest. Toen de juf dit boek voorlas viel er zomaar een uitnodiging uit... Een uitnodiging voor een juffenfeest! Vandaag, 17 mei vierden we dit juffenfeest. Een dag vol zonneschijn, verkleedde kinderen en juffen, 'gekke haren', bellenblaas, bloemen,  felicitaties en cadeaus, eitje leggen, lekkers, schminken en feesthoedjes. En als klap op de vuurpijl: pony's op het schoolplein! Alle kinderen mochten een ponyritje maken. Wat was het leuk! Hartelijk dank aan de klassenouders voor de hulp en aan alle ouders en kinderen voor de verwennerij!

Sponsorloop

woensdag 19 april 2017

Woensdag 12 april hebben de Bijtjes hun best gedaan met de sponsorloop. Hiermee werd geld ingezameld voor giro 555. De vader van Tijn heeft prachtige foto's gemaakt! Hartelijk dank daarvoor!

Indianen

donderdag 23 februari 2017
Indianen

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt over de indianen. Het begon met een spannend begin in de aula. Daar stond een machine. Een tijdreismachine! Na een countdown en een harde knal stapte er een indiaan uit de tijdmachine. Hij heette Kleine Wolf. Hij leek erg op de vader van Milou. Hij droeg indianenkleren, een verentooi, een vredespijp, had blote voeten en vertelde een spannend verhaal over zijn naam.

Daarna zijn we gaan werken en spelen. Er was een hoek om te schminken, een playmobil hoek met indianen, een tipi waarin je  fijn een boekje kon lezen en een prachtige speelhoek in de gang. We hebben totempalen gemaakt, indianenkleren beschilderd, tooien gemaakt, indiaan ingekleurd en een pijlkoker beplakt. Op het prikbord kwam een indianenkamp. Wat hebben we veel woorden geleerd: tipi, kamp, opperhoofd, kano, tooi en nog veel meer! We kunnen een lied zingen over indianen: Stel...dat we indianen waren.

Op de foto's kunt u zien dat we enthousiast een woordenbingo hebben gedaan buiten. Geweldig om de kinderen zo betrokken te zien. De indianenwoorden vlogen over het plein: Waar is het opperhoofd? We hebben een pad gebouwd om veilig naar de overkant te komen! Drijven en zinken kreeg aandacht want hoe kan het eigenlijk dat een kano blijft drijven? Zelfs met een indiaan erin! Maar ook weer niet teveel indianen want dan zou de kano gaan zinken, voorspelden we. En dat was ook zo! Al met al was het een geweldig thema. We hebben genoten!

Sint 2016

donderdag 23 februari 2017
Sint 2016

Oeps, foto's van het grote Sinterklaasfeest. Het is al een tijdje geleden maar toch wil ik het jullie niet onthouden. Wat was het leuk!

Opa en oma op school!

woensdag 12 oktober 2016
Opa en oma op school!

Afgelopen werkten we met het prentenboek "Met opa in het donker". Een ontzettend leuk boek wat gaat over een opa en een oma. Alle kinderen hebben hun opa of oma uitgenodigd om dinsdagmiddag met ons spelletjes te komen doen. Wat was het gezellig! Bedankt opa en oma, voor jullie komst.  

Politie op school

maandag 19 september 2016
Politie op school

We werken op dit moment aan het thema 'agent en boef'. En hoe leuk en interessant is het dan als er een echte agent op school langs komt?! We hebben heel veel geleerd over de politieauto en over wat een agent allemaal bij zich heeft en wat hij daarmee moet doen. Bedankt agent papa van Emma! 

Schoolreisje

maandag 19 september 2016
Schoolreisje

Wat hebben wij een fijn schoolreisje gehad! Kijk maar eens naar de zonnige foto's.

Op bezoek bij de bijen

donderdag 1 september 2016
Op bezoek bij de bijen

We werken als eerste dit schooljaar over het thema Bijen. We mochten vandaag op de schooltuin langs komen waar imker Jeroen ons van alles heeft verteld over bijen en ons ook veel heeft laten zien. We mochten kijken hoe zo'n bijenkast er van binnen uit ziet en hoe de bijen aan het werk zijn. Gelukkig zaten de bijen in een dichte glazen bak, want anders hadden we dat toch wat te spannend gevonden. Nu konden we de bijen van heel dichtbij bekijken. Bedankt imker Jeroen, voor de leuke les!